thedesignofprosperity-1

Missa inte denna konferens!

Du är hjärtligt välkommen till 2014 internationella DESIGN OF PROSPERITY KONFERENS: COMMUNICATING SUSTAINABILITY: THE ELEPHANT SPEAKS!
Konferensen ägnas åt kommunikation av hållbart mode, och äger rum i Borås på Textile Fashion Center den 21 november 2014. Start kl 08.30.

2014_over

Mode- och klädesföretag behöver, som en följd av förändrade socioekonomiska och sociokulturella behov och förväntningar, bli öppnare om hållbarhetseffekter redan innan de nya EU-lagarna träder i kraft.

Vid denna konferens kan du lära av en rad olika företag, däribland Patagonia, en tidig pionjär på öppenhet; H&M som strävar efter att bli transparent; och från IOU Project, en innovativ entreprenör inom e-detaljhandel från Indien.

Viktiga företrädare för EU-kommissionen, Generaldirektoratet för miljö och från Sustainable Apparel Coalition, en branschorganisation som företräder 40% av alla kläder och skor som säljs på planeten, liksom individer från andra berörda organisationer har inbjudits att tala om behovet, värdet och möjligheter för insyn och de föreslagna rättsliga krav som kommer att vara en realitet för mode- och klädesindustrin i en nära framtid.

Konferensen är ett samarrangemang mellan Textilhögskolan Högskolan i Borås, F:3 Fashion Function Futures, TEKO, Marketplace Borås och Realise.

– Konferensen är på engelska.
– Konferensen är gratis.
– Anmälan (senast 17 november) är obligatorisk.
– Lunch serveras till självkostnadspris.

Mer information om konferensens tema, programmet och talarna samt formulär för registrering hittar du på: http://www.thedesignofprosperity.se

För frågor kring konferensen kontakta: lisbeth.svengren_holm@hb.se