Affisch_A4_Shop Til You Drop_Boras

Shop Til You Drop – Teater Kurage i Marketplace Arena 2 februari

Det här är Charlotta. Här gör hon reklam för en teaterföreställning. Charlotta hatar reklam. Hon har varit med i några reklamfilmer, för bland annat bildelar och hudkräm

Charlotta har ett tomrum i sig. Ibland försöker hon fylla tomrummet med saker, och kläder. I reklamens värld är alla så lyckliga jämt. Charlotta vill ibland vara precis så lycklig som människorna i reklamen. Det går inte särskilt bra. I stället fylls Charlotta av skam och gömmer sina inköp för att ingen ska se dem. För att ingen ska se hennes skam. Så hon springer vidare mot nästa lyckliga reklambild i hopp om att den ska hjälpa. Shoppar vidare tills både hon och världen går under.

I ett personligt och humoristisk möte med en människas dåliga samvete och omättliga köphunger, tar Kurage upp kampen med de existentiella frågorna. Ersätter vi något med vår konsumtion? Vad är meningen med allt? Hur ska vi fylla våra inre tomrum? Varför är det så svårt att göra det som är rätt? Kan vi förlåta oss vår otillräcklighet? Går det att köpa sig till den perfekta kroppen? Hur mycket kostar en teaterreplik? Och vad tycker mamma om alltihop?

Charlotta Grimfjord Cederblads självutlämnande uppgörelse med den egna konsumtionen är rolig, kroppslig och trängande

Göteborgs-Posten 13/9 2015

 —

 

Av och med: Charlotta Grimfjord Cederblad

Ljusdesign, teknik och medverkan: Åsa Holtz

Regi: Rebecca Alverfors

Scenografi: Johan Rödström

Kostym och scenteknik: Bonthrop

Musik: Martin Fremling

Video: Robert Eklund

Mentor: Cecilia Lagerström

Produktion: Ebba Berg & Jesper Marksell

Grafisk form: Camilla E Boström

Medlemmar i Marketplace Borås har möjlighet att gå kostnadsfritt på föreställningen. Maila till patrik@marketplaceboras.se senast 22 januari. Antalet biljetter är begränsat, ”först till kvarn” gäller.