Samhällsbyggarna i Näring 7.

Inom Marketplace Borås finns nätverket Näring 7. Företagen som ingår i denna grupp bidrar med 50 000 kronor under tre år till Marketplace Borås. På så sätt medverkar de till att vi kan genomföra vår vision – att bli Skandinaviens ledande affärsarena inom mode, textil och design. I gengäld arrangerar Marketplace Borås varje år minst två nätverksmöten med intressanta föredragshållare. Företag inom textil- och modebranschen är välkomna att ingå i nätverket.

Historien om Eton startade 1928. Från den lilla byn Gånghester finns Etons skjortor och accessoar idag representerade över hela världen.


www.etonshirts.com

Gina Tricot är en svensk modekedja som riktar sig till kvinnor i alla åldrar. Sortimentet består av det senaste inom mode, makeup och accessoarer.

www.ginatricot.com

Privat investmentbolag etablerat 2000 av Paul Frankenius. Investerar huvudsakligen inom detalj – och e-handel, sport, design, medicinteknik, finans och fastigheter.

www.fraq.se

RH has been producing garment accessories for the fashion and workwear industry since 1951.

www.functionalthinking.com

Lindex sortimentet omfattar flera modekoncept inom dam-, barn- och underkläder för modeintresserade kvinnor.

www.lindex.com

Nilörn är idag ledande i Europa på etiketter, med kunskaper och erfarenheter från etikettproduktion som sträcker sig över mer än ett sekel.

www.nilorn.se

På H&M finns ett brett och varierat sortiment för dam, herr, ungdom och barn.

www.hm.com

SEB är den ledande företags- och investmentbanken i Norden.

www.seb.se

Segers är en väletablerad producent av lätta yrkeskläder inom Hotell & Restaurang och Vård & Hälsa.

www.segers.se

Varje idé är värd att lyssnas på. Och byrån leds av människor som drivs av de goda idéerna i kombination med stor affärsmässighet.

www.mecka.se

Kanico är ett lokalt familjeägt fastighetsbolag. Totalt äger och förvaltar Kanico ca 80 000 kvm i centrala Borås.

www.kanico.se

Prata med människorna. Känn atmosfären, det textila arvet. Upplev designen, kulturen. Entreprenörsandan. Först då har du varit i Borås.

www.boras.se

Oscar Jacobson grundade sitt skrädderi 1903 i Borås. Ända sen starten har företagets filosofi utmärkts av en passion inför det gedigna hantverket, snillrika detaljer och tidlös stil. Idag bygger Oscar Jacobsons design på tre huvudelement: anglosaxiskt kulturarv, italiensk skräddarkonst och skandinavisk enkelhet. Som en känd författare en gång sa, handlar stil om att stå ut i mängden utan att det verkar som om man har gjort någon ansträngning. Att ha en bra stil handlar också om att vara tydlig. Ingenting är osagt, svamligt eller komplicerat. En annan författare formulerade det så här: ”Stil är att veta vem du är, vad du vill, och att inte bry dig ett skvatt”. Vissa tror att stil är medfött, något man antingen har eller inte har. Vi tror att stil kan erövras.

www.oscarjacobson.com