IMG_0506

Korallen AB samarbetspartner till Fashion Gallery Summer Outlet

Samverkan är ett av ledorden i Marketplace Borås verksamhet. Att tillsammans med våra medlemsföretag skapa aktiviteter och möjligheter till utveckling av verksamheter är en väsentlig del av vårt uppdrag. Ett exempel på detta är samarbetet med Korallen AB gällande Fashion Gallery Summer Outlet i Textile Fashion Center. Korallen AB driver förutom färgeri och tvätteri även en 3PL verksamhet för svenska modeföretag, där Korallen AB förutom ren lagerhållning även administrerar transporter, webhandel mm. Detta skapade förutsättningar för Korallens kunder att via Marketplace Borås driva en outletverksamhet i Fashion Gallery i Textile Fashion Center och få avsättning för sina produkter.

Vi tog ett samtal med Lina Andersson ansvarig för Korallen AB s 3PL verksamhet om bakgrunden till samarbetet.

Marketplace Borås ”- Hej Lina, det har varit en hektisk vecka för alla inblandade med starten av Fashion Gallery Summer Outlet, men nu har vi klarat av premiären och det är strykande åtgång på produkterna. Hur föddes tanken till samarbetet kring en outlet i Textile Fashion Center?”

Lina Andersson ”- Vi hade ett förutsättningslöst möte med er på Marketplace Borås under våren, där ni presenterade era funderingar kring en märkesoutlet i stan under sommaren. Idén lät intressant och vi har på Korallen under ett par år faktiskt diskuterat ett liknande upplägg. Nu presenterades idén för oss, där lokal, personal och PR redan fanns planerat, så vi kunde mjukstarta vid detta första försök genom att i första hand fokusera på att skapa ett bra utbud av kläder och en kvalitativ upplevelse för kunden.”

Marketplace Borås ”-Känner du att era kunder uppskattar denna typ av aktivitet?”

Lina Andersson ”-De kunder som nappat på förslaget att delta i outleten är väldigt positiva till idén, och ser det som ett sätt stärka sina varumärken i Boråsområdet samtidigt som det är ett smidigt sätt för dem att sälja ytterligare plagg från gångna säsonger. Vidare tror jag att konceptet har stor potential att utvecklas under kommande somrar. Ett lyckat första år ger bra vibbar till de märken som deltagit och därmed ökar automatiskt möjligheten för oss att locka än fler aktörer att medverka under kommande år.”

Marketplace Borås ”-På vilket sätt skapar detta affärsnytta för Korallen AB?”

Lina Andersson ”-Korallens främsta anledning till att arbeta med sommaroutleten är att skapa positiva och givande möten mellan svenskt mode och både bofasta och tillfälliga boråsare som är på jakt efter ett fynd. Vi tror på Borås som en viktig del av tekosverige, så att hjälpa till på alla sätt vi kan räknar vi med kommer leda till affärsnytta för både Korallen, andra företag och regionen i sin helhet.”

Marketplace Borås ”-Korallen AB är ju en väldigt aktiv medlem i Marketplace Borås, hur ser ni på ert medlemskap och vad har det gett er upp till dags datum?”

Lina Andersson ”- Vi är väldigt nöjda med vårt medlemskap så här långt. Informationen som skickas ut i veckobrevet och via sociala medier tar jag alltid del av, det är intressant och har givit upphov till ett flertal besök hos er.”

Marketplace Borås ” – Marketplace Borås är väldigt mån om feedback från sina medlemsföretag, vilka frågor vill ni att Marketplace Borås ska driva och vilka aktiviteter vill ni se i organisationens utbud?”

Lina Andersson ”- Korallen brinner för miljöfrågor och för svenskt mode och textil. Fortsatt fokus på Re:Textile, hållbarhetsfrågor, miljö och resurshantering vill vi gärna se. Skapa möjligheter för fler och fortsatta samarbeten mellan olika aktörer från näringsliv, Borås Stad, Textilhögskolan/Högskolan i Borås är en annan sak vi gärna ser i Marketplace Borås regi.”

Marketplace Borås ”- Hur upplever ni Textile Fashion Center som textilt kluster, har det levt upp till förväntningarna?”

Lina Andersson ”- Ja verkligen! Vi såg fram emot denna samlingspunkt för tekobranschen från start och har undan för undan ökat vårt eget engagemang och deltagande i mycket av det som händer i huset, allt ifrån modeshower till utställningar, kurser och rent nätverkande. Korallen kommer inom kort dessutom att skaffa ett eget litet hörn av huset, då vi planerar att hyra ett kontorsutrymme där.”

Fashion Gallery Summer Outlet har öppet alla dagar mellan kl 11-16 förutom måndagar.
Fynda bland varumärken som Råh of Scandinavia, Hope, Brixtol, Koppartrans, PRLE, Arethé Stockholm, Jade Player, Mariedal Design, A cat named Joe, MOD, The Wardrobe, Salming mfl

900x365_fashion