london_blue liten

à la London – Designmarknad i Marketplace Borås Arena, 28 november

à la London är en designmarknad med fokus på ny och spännande design, konst, mode och inredning. Där erbjuds talangfulla formgivare att ställa ut och sälja sina saker i ett större sammanhang och därmed få chansen att nå en större publik.


Visionen är att bredda marknadsbegreppet och bjuda på det mest spännande och nyskapande som händer inom design just nu. Här skapas en mötesplats för ny design där framtidens formgivare får chansen att nå ut med sina kreationer.

Idén till à la London kom när arrangörerna letade efter en marknad till sitt eget hobbyprojekt och insåg att utbudet av marknader var uruselt i Göteborg. Det de längtade efter var en Londoninspirerad marknad och bestämde sig för att starta en egen, à la London. Målsättningen var att skapa något med samma härlig atmosfär som man hittar på marknader som Portobello, Spitalfield, Camden och Broadway Street Market.
Premiären var våren 2010 på Pusterviksbaren där 26 oetablerade designers sålde sina saker på Pusterviks dansgolv. Det blev en succé. Genom åren har de haft sex marknader på Pustervik, två under Göteborgs Kulturkalas, en på Konserthuset. Den senaste marknaden, den andra på Auktionsverket Kulturarena bjöd på 85 designers och lockade över 4000 besökare.
Hösten bjuder på två julmarknader. Dels återvänder man till fina Auktionsverket Kulturarena, men man kommer även att hålla den första marknaden utanför Göteborg – på Textile Fashion Center i Borås i samarbete med Marketplace Borås