3dp_fashion_header_640px-1

3d-print möter modeindustrin på konferensen 3DP FASHION 14 okt

 

3d-printning har gjort kometkarriär de senaste fem åren och den flyttar in i allt fler branscher. Tekniken möjliggör total designfrihet, skräddarsydda produkter och lönsam produktion ner till enstaka exemplar. Nu står den och knackar på modeindustrins dörr.

Den svenska modebranschen är nyskapande, kreativ och har länge uppmärksammats internationellt. Men branschen står inför utmaningar som hållbar produktion och högre krav på originalitet. Under konferensen 3DP FASHION den 14 oktober på Textile Fashion Center i Borås visar vi hur 3d-print kan användas för att tackla dessa utmaningar och stärka modebranschens kreativa och innovativa krafter.

Under konferensen kommer en rad svenska och internationella experter att visa hur 3d-printtekniken fungerar och hur de i dag använder den inom produktområden som kläder, smycken, glasögon, armbandsur, skor och wearable technology. Du får också kunskap om hur 3d-scanning kan användas för att individanpassa produkter, hur du designar för 3d-print och vilka material du kan använda.

Länk till hemsida och anmälan